Novosti

I naši izdavači na Sajmu knjiga u Frankfurtu

I naši izdavači na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Izvor, foto: Blic

Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu jedna je od najvećih svetskih kulturnih manifestacija i ujedno najznačajniji sajam knjiga na svetu. Frankfurtski sajam ove godine proslavlja 70 godina postojanja, a u pet dana trajanja Sajma, predstaviće se više od 7100 izlagača iz više od 100 zemalja.

Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu prošle godine posetilo je skoro 300.000 ljudi koji su imali priliku da posete preko 4.000 događaja za vreme trajanja Sajma.

Ove godine su organizatori u saradnji sa Nemačkom asocijacijom izdavača i knjižara osmislili kampanju koja za cilj ima podizanje svesti o značaju i zaštiti ljudskih prava. U tom smislu su pozvali ostale izlagače da na svojim štandovima pored kataloga svojih izdanja imaju i brošure koje govore o zaštiti univerzalnih ljudskih prava čime su organizatori pokazali društvenu odgovornost i dali jednu humanitarnu notu celokupnom događaju.

Među izlagačima su i naši Evro Book, Kreativni centar i Pčelica koji već godinama samostalno izlažu na Frankfurtskom sajmu i iz godine u godinu ostvaruju sve više uspeha na polju prodaje autorskih prava. Ove tri kuće ujedno su i jedne od retkih samostalnih izlagača iz jugoistočne Evrope na sajmu i njihovi štandovi su veoma posećeni, a knjige i ilustracije veoma tražene među izdavačima iz drugih delova sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =