Home / Kutije
stampa kutija stamparija Sinag print
stampa kutija stamparija Sinag print

Kutije

Kutije su jedan od najrasprostranjenijih vidova ambalaže. Prosto je nezamislivo promovisati bilo koji proizvod bez adekvatne kutije, koja istovremeno ima svoju praktičnu, reklamnu i estetsku primenu.

Klasične kutije se izrađuju od ambalažnog kartona raznih gramatura. Dobar dizajn, štampa u boji i logotip Vaše kompanije predstaviće Vaše proizvode na originalan način Promotivne kutije se izrađuju od 250gr/m 2 bindakota. Ona treba da bude trajan, prepoznatljiv i
elegantan proizvod. UV lak, zlatotisak ili satenski umetak daće poseban luksuzni izgled Vašim kutijama i na taj način zadovoljiti estetske i marketinške ciljeve Vaše kompanije. Ambalaža ima za cilj da reši neki specifičan problem ili prosto da se razlikuje po neobičnom obliku, nameni…

Kutije - stampa kutija stamparija Sinag print
Kutije – stampa kutija stamparija Sinag print

Kutije za nakit i male poklone se izrađuju od 160-240gr/m 2 bindakota ili akvarelnih i drugih vrsta specijalnih kartona u boji. Štancovane kutije izrađene su od 200gr/m 2 bindakota. Štancovanjem (mašinskim isecanjem) se formira konstrukcija kutije i izvode prorezi koji imaju dekorativni efekat.

Dugačke (pillow-bow odn. kutije za zastave) je štancovana elipsoidna kutija dimenzija 600x90mm sa štampom u jednoj boji i sjajnom plastifikacijom.

Futrole za diplome (tube ili kutije) su valjkastog oblika. Standardna visina futrole je 550mm. Na kartonsku hilznu (ceev, tubu) kašira se kvalitetni papir u boji i sa teksturo po želji.

Trouglaste kutije za plakate i postere su praktična ambalaža, sa dvostruko štancovanom ručkom i dve kopče, a po potrebi mogu biti osigurane i samolepljivom trakom. Otvaraju se sa obe strane.

Kutije za torte se pravi od mikrovala kaširanog tripleksom sa sjajnom plastifikacijom. Ima i ručku koja je potpuno funkcionalna i bezbedna.

Klasične sklopive lake kartonske kutije se najčešće izrađuju od ambalažnog kartona (triplex, bindakot raznih ngramatura), a po potrebi i od specijalnih materijala, fabrički toniranih sa različitim teksturama i površinskom obradom.

Postoji više standardnih tipova dna i načina zatvaranja kutija. Konkretna kombinacija zavisi od dimenzija kutije, težine i vrste proizvoda, estetskih i tehničkih zahteva. Broj kombinacija je neograničen.

Kutije – štampa kutija štamparija Sinag print