Zanimljivosti

Objavljena je nova Kama Sutra – mnogo je drugačija od originala

Objavljena je nova Kama Sutra – mnogo je drugačija od originala

Ovakvo izdanje još nikad nije viđeno, zato ni ne čudi što košta više od 50.000 dinara

Izvor: www.telegraf.rs Foto: Pixabay.com

Hinduistički seksualni vodič, Kama Sutra,  je dobio prvi „ženski“ ribrending nakon 2000 godina. Društvo „Folio Society“ je otkrilo da se novo izdanje ove knjige može posmatrati iz potpuno drugačije perspektive. Do sada, ni jedna žena nikada nije ilustrovala ovaj drevni tekst, jer je Kama Sutra prvobitno bila namenjena edukaciji muškaraca o seksualnim pozama i tehnikama.

To je značilo da su rukopis i crteži uvek viđeni iz muške perspektive. Kako bi se ova knjiga otvorila ka široj publici, jedna više puta nagrađivana umetnica je ušla u ovaj projekat sa namrom da promeni perspektivu čitanja. Ilustrator sa sedištem u Los Anđelesu, Victo Ngai stoji iza ovih savremenih skica.

Ngai je otkrila da je imala više ženstvenog i pažljivog pristupa radu, što bi moglo da preokrene način na koji se čita ovaj vodič.

Foto: Pixabay.com / Novo izdanje će potpuno promeniti način na koji se čita ovaj erotski vodič

– Umesto da stvaram ilustracije koje su potpuno seksualne, pokušala sam da dodirnem tanku liniju stvaranja nečega što je uzbudljivo, ali istovremeno i pažljivo i elegantno. Nisam razmišljala o tome dok sam radila na knjizi, ali sam gledala delove kada sam ih završavala, mislim da sam podsvesno radila iz „žensko-centrične“ perspektive. Na primer, mnoge scene su sastavljene na način na koji ih posmatraju žene. – kaže Ngai.

Za sada je objavljeno samo 750 primeraka ove knjige, a koštaju po 50.000 dinara.

– Bilo je mnogo izdanja Kama Sutre, ali ni jedno nije bilo jasnije od ovog koje je uradila nagrađivana unetnica Victo Ngai. Svaka kolorna ilustracija govori složenu priču i objašnjava erotske predloge. Ngai je stvorila i 25 lepih crno-belih tumačenja seksualnih stavova koji prilično liberalno ilustruju tekst. – stoji u promo opisu ove knjige. Svaka knjiga je predstavljena sa potpisom umetnika koji prikazuje ljubavi par u zagrljaju butinama.

Foto: Pixabay.com / Za sada je objavljeno samo 750 primeraka ove knjige

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × one =