Zanimljivosti

Promocija knjige pesama „Put sunca“ Danijela Čavića

Promocija knjige pesama „Put sunca“ Danijela Čavića

Izvor: https://www.subotica.com

Promocije knjige pesama „Put sunca“ mladog subotičkog pesnika Danijela Čavića, održaće se u petak, 30. novembra, u Omladinskom klubu „Skladište“, s početkom u 19:30 časova. Razgovor sa autorom vodiće Marija Ilić, diplomirani filolog za književnost i srpski jezik.
Promocija knjige pesama "Put sunca" Danijela Čavića

Danijel Čavić je rođen 10. februara 1988. godine u Subotici. Po zvanju je diplomirani grafički dizajner, ali se stvaralaštvom bavi u širem spektru, koji obuhvata domen književnosti i vizuelnih umetnosti. Do sada je objavio tri zbirke pesama, „Stakleni rajevi/Budilnik na groblju” (2012), „Put Sunca“ (2017) i „Električno raspeće“ (2018), a takođe je član kreativnog tima RTS-a, gde se bavi art direkcijom, pisanjem i koncept dizajnom. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

– Fragmentisana poezija je moj najverniji odraz, a time i slika našeg doba, reči koje u pojedinačnim skupinama nekuda teže, uz sporadične pokliče, dok u celini ne znaju kuda su se zaputile. Nesigurne u svoju prošlost, sadašnjost i budućnost. A šta vredi pobuna piksela, zrna, pojedinačne puzle– kazao je Danijel Čavić o svojoj poeziji.

Prema napisima Andreja Radulovića u predgovoru knjige, ovo je pesnička zbirka koja svakim stihom, svedoči o Čavićevom pesničkom rastu.

– U savremenom srpskom pesništvu malo je pesnika koji su, tako silovito, poetsko-poetički samosvojno, radikalizovali stav u čijem je središtu narativ o iskušenjima savremenog čoveka i savremenog sveta, kao što je to slučaj s Danijelom Čavićem i njegovim novim pesničkim rukopisom– napisao je u predgovoru Radulović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × four =