Novosti

Volf: Tramp pomaže da prodam više knjiga, poslaću čokoladice

Izvor: Novosti Foto Tanjug,AP Photo

Autor knjige „Vatra i bes: U Trampovoj Beloj kući“ Majkl Volf izjavio je da mu američki predsednik Donald Tramp pozivima da se zaustavi publikacija te knjige pomaže da proda više primeraka

Autor knjige „Vatra i bes: U Trampovoj Beloj kući“, koja je digla veliku prašinu, Majkl Volf izjavio je da mu američki predsednik Donald Tramp pozivima da se zaustavi publikacija te knjige pomaže da proda više primeraka i da bi želeo da mu pošalje čokoladice.

 „Gde da pošaljem kutiju čokoladica?“, upitao je Volf, gostujući u emisiji „Tudej šou“ na En-Bi-Si, preneo je AP.

Volf je rekao da je razgovarao sa Trampom posle inauguracije i da je „opušten“ što se tiče svega što je napisao u knjizi.

Bi-Bi-Si prenosi da je Volf rekao da Tramp ima „manje kredibiliteta od možda bilo koga ko je u ovom trenutku hodao Zemljom“.

Volf navodi da svo Trampovo osoblje smatra da se američki predsednik „ponaša kao dete“.

„Ovaj čovek ne čita, ne sluša. On je kao fliper, samo puca sa strane“, rekao je Vulf.

Advokati američkog predsednika pokušali su da spreče objavljivanje knjige koja je izazvala političku buru i u kojoj se navodi da Donald Tramp nije očekivao izbornu pobedu, da nije bio pripremljen za tu funkciju, kao i da „predsednik SAD ništa ne čita“.

Posle toga, izdavač je odlučio da knjiga bude objavljena ranije, već danas.

Uoči objavljivanja knjige, Tramp je sinoć objavio tvit u kom tvrdi da nikada nije pričao sa autorom Majkom Volfom, niti mu je ikad dozvolio pristup Beloj kući.

Knjiga je zasnovana na više od 200 intervjua sa predsednikom SAD, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj se opisuju unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od najbližih Trampovih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Volf (64) je bivši kolumnista Njujork magazina i Veniti fera.

Trampa su, po svemu sudeći, najviše u knjizi pogodili komentari bivšeg saradnika Stiva Benona, kog je smenio prošle godine, a tiče se sastanaka s Rusima u Trampovom tornju u Njujorku.

Američki predsednik je, kako se čini, raskrstio sa svojim bivšim glavnim strategom i bliskim saradnikom iz vremena predsedničke kampanje, Stivom Benonom, nakon što je taj krajnje desničarski populista oštro kritikovao Trampovog sina i zeta zbog „izdajničkog“ sastanka s Rusima.

„Stiv Benon nema ništa sa mnom niti sa mojim predsedništvom. Kada je smenjen, ne samo što je izgubio posao, već je izgubio i razum. Stiv ne predstavlja moju bazu – on je tu samo radi sebe samog“, saopštio je Tramp, prenosi Rojters.

Benon navodi da je Trampov sin otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali „inkriminišući materijal“ protiv Hilari Klinton, glavne rivalke Donalda Trampa u predsedničkoj trci.

Volf u knjizi, između ostalog, piše da Tramp nije očekivao pobedu nad Hilari Klinton na izborima za predsednika SAD 2016.

Majkl Volf iznosi i tvrdnje pojedinih ljudi bliskih Trampu da je Melanija Tramp tokom izborne noći, nakon što je bilo izvesno da će on pobediti Klinton, bila u suzama i to „ne suzama radosnicama“.

U knjizi se citira i mejl šefa nacionalnog ekonomskog veća SAD, koji je kružio Belom kućom tokom aprila prošle godine.

U tom mejlu piše da predsednik SAD ništa ne čita – ni memorandume, ni kratke papire o politici, kao i da sa sastanaka sa svetskim liderima ustaje napola, „jer mu je dosadno“.

Takođe, u knjizi se ističe da su se bivši šef kabineta Pribus, Stiv Benon i Trampov zet Džerad Kušner stalno borili „ko će biti sila iza Trampovog trona“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × four =