Novosti

ŽIVOT NA FILMU U 70 SLIKA: Otvorena izložba i predstavljena knjiga o Mileni Dravić

Izvor: Kurir / E.K. Foto: Damir Dervišagić

Aplauzom na otvorenoj sceni publika je sinoć nekoliko puta pozdravljala Milenu Dravić u Kulturnom centru Beograda na izložbi fotografija posvećenoj njenom filmskom opusu i predstavljanju monografija autorke Tatjane Nježić.

Ljubav sa Gagom

Postavku čini izbor od 71 fotografije, a o Mileni su tokom večeri nadahnuto govorili njena kuma Jelisaveta Seka Sablić, Radoslav Zelenović i Stefan Arsenijević.

– Gluma je u mom životu došla sama po sebi. Nisam ništa jurila. Divila sam se Đuzi, Ljubinki Bobić, a onda sam dobila priliku da radim s njima – rekla je Milena.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Knjiga o njenom životu podeljena je u pet poglavlja, a autorka kaže da je u njoj prikazan Milenin DNK. Seka Sablić nasmejala je publiku, kao i svoju kumu.

– Glumac je samo čovek i najbolje se vidi preko svojih uloga, što je nepogrešivi rendgen. Milena nikad nije skrenula s puta i uvek je bila na pravoj strani. Gaga je bio moj drug, klasić i brat. Kad mi je kazao da se smuvao s njom, rekla sam mu: „Nemoj da me lažeš“. Ona je i tada bila zvezda i ostala je to do danas. Znala sam i njene mane, ali sam je uvek čuvala od neželjenih pogleda – ispričala je Seka.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Istorija kinematografije

Opus Milene Dravić je kinoteka za sebe, objasnio je Radoslav Zelenović i najavio da sledeće godine naša diva slavi 60 godina rada.

– Išla je iz filma u film. Snimila je čak 160 i tu je zapisana istorija kinematografije – poručio je Zelenović.Monografija „Milena Dravić“ obuhvata 250 strana, podeljenih u nekoliko celina, i do kraja godine može se kupiti za 1.500 dinara u Udruženju dramskih umetnika Srbije.

Kurir / E.K.

Foto: Damir Dervišagić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − two =