Digitalna štampa

Šta je digitalna štampa?

Digitalna štampa je jedna od najmladjih tehnika savremenog štampanja i sigurno jedna od tehnika koja je u najvećoj ekspanzijji. Razlog tome je činjenica da digitalna štampa, kao što joj i sam naziv kaže, nastaje sa napretkom tehnologija i procesom digitalizacije. Savremena dostignuća u oblasti tehnologije omogućila su da štampanje postane brže i jednostavnije- omogućile su nastanak digitalne štampe.

Posedujemo najsavremenije mašine za štampanje koje nam omogućavaju da pružamo visokokvalitetnu uslugu digitalne štampe!

 

Karakteristike digitalne štampe

S obzirom na to da nastaje uz dostignuća savremene tehnologije kojima je cilj da sve bude brzo i jednostavno, upravo ovakva je i digitalna štampa. Jednostavna je zbog toga što je dovoljno da materijal bude na nekom digitalnom uredjaju (kompjuter, lap top, telefon, usb memorija…) da bi bilo moguće obaviti digitalnu štampu. To danas nikad nije bilo lakše- većina stvari koje su nam potrebne dostupne su i u digitalnoj formi. S druge strane sve što nije digitalizovano lako se može digitalizovati. Sa ovom karakteristikom ide i brzina digitalne štampe. U veoma kratkom roku (24-48h) digitalnom štampom moguće je odštampati kvalitetan materijal za manji i srednji tiraž. Medjutim, kada su u pitanju veliki tiraži preporuka je koristiti offset štampu.

Šta možete štampati digitalnom štampom?

 

digitalna štampa

Papirna galanterija

Digitalna štampa je idealna za štampanje papirne galanterije i kancelarijskog materijala, kao i raznih reklamnih materijala od papira. Od vizit kartica, flajera, brošura, memoranduma, preko različitih vrsta kataloga, do pozivnica za različite namene. Sve vrste papira pogodne su za digitalnu štampu.

 

digitalna štampa velikih formata

Štampa velikih formata

Pored papira, digitalna štampa je pogodna i za štampanje na drugim materijalim, kao što su PVC folije, muflon, cerade, blue back papiri i druge vrste specijalizovanih papira. Zahvaljujući tome, razvila se posebna grana digitalne štampe, specijalizovana za digitalnu štampu velikih formata. Tako se digitalna štampa koristi za oblaganje izloga reklamama, sajamske štandove, brendiranje lokala i sl.

SINAG Print je posebno specijalizovan za digitalnu štampu velikih formata!

U oblasti štampe velikih formata nudimo:
– PVC nalepnice
– One way vizion za brendiranje lokala
– Roll up banere
– Ciradna platna
– Postere

Prednosti digitalne štampe

Pored brzine i jednostavnosti, digitalna štampa poseduje i druge karakteristike koje je izdvajaju u odnosu na druge tehnike štampanja, pre svega sa offset štampom. Digitalna štampa je finansijski povoljnija od offset štampe. Takodje, digitalna štampa omogućava personalizaciju materijala koji se štampa, kao i menjanje i prilagodjavanje materijala koji se štampa u toku procesa štampanja.

Štamparija SINAG- brza i kvalitetna usluga digitalne štampe!

Za više informacija kontaktirajte nas! Tu smo za vas!