Koverte

Koverte predstavljaju grafički proizvod od papira. Njihova uloga je da posluže kao ambalaža vašim pošiljkama. Osim što štite i skrivaju podatke i sadržaj pošiljke, odličan su reklamni proizvod – materijal koji doprinosi prezentaciji Vaše firme ili brenda.

stampa koverata stamparija Sinag print
stampa koverata stamparija Sinag print

Osim poslovnih poruka i dokumentacije koverte se koriste kao ambalaža i za pozivnice, čestitke, diplome, cetifikate, prenos i pakovanje novca. Najčešće se štampaju ofset štampom. U zavisnosti od tiraža i kolorita za štampanje koverata se može koristiti i digitalna štampa. Digitalna štampa se takođe koristi kada je u pitanju uštampavanje razlicitih podataka na svaku kovertu – ime, prezime, adresa, grad.. Ukoliko dizajn to zahteva i kada su u pitanju specijalne koverte (specifične dimenzije po Vašem zahtevu, ne standardne materijale, štampu do ivica koverte, štampu iznutra, sa ili bez samolepive trake za zatvaraje, štancovane bravice za zatvaranje, UV lakiranje, postavljanje prozora u dimenzijama i na pozicijama po Vašem zahtevu…), na raspolaganju su nam sito štampa kao i zlatotisak i blindruk.

Materijali pogodni za proizvodnju kovarata su skoro svi, koji su dostupni na našem tržištu (ofsetne hartije, kunsdruci, ekskluzivni specijalni papiri, pausi jakih gramatura, plišani papiri, astralon folije i juviduri malih gramatura). Gramature papira od kojih se prave standardne koverte su: 80 gr/m 2 , 90 gr/m 2 i 100 gr/m 2 .

Koverte se koriste u svakodnevnoj poslovnoj praksi. Pažljivo odabrana koverta i lep dizajn Vašeg logotipa, odaje utisak o posvećenosti poslu i cene svoje poslovne saradnike, partnere i
kupce ili klijente.

Koverte koje štampamo su sledećih formata:

  • Ameriken koverta – 110 x 230 mm
  • B5 koverta – 175×250 mm
  • C4 koverta -230×330 mm (koriste se najviše za slanje A4 dokumenata ili kataloga koji ne mogu da se presavijaju)

Na kovertama najčešće štampamo logo preduzeća, sa kontakt podacima, ali možemo oštampati i željene ilustracije preko cele površine koverata.

Štamparia Sinag za Vas štampa koverte različitih veličina i od različitih materijala.

Štampa koverata štamparija Sinag print