Kutije

Kutije su jedan od najrasprostranjenijih vidova ambalaže. Prosto je nezamislivo promovisati bilo koji proizvod bez adekvatne kutije, koja istovremeno ima svoju praktičnu, reklamnu i estetsku primenu.

Klasične kutije se izrađuju od ambalažnog kartona raznih gramatura. Dobar dizajn, štampa u boji i logotip Vaše kompanije predstaviće Vaše proizvode na originalan način Promotivne kutije se izrađuju od 250gr/m 2 bindakota. Ona treba da bude trajan, prepoznatljiv i
elegantan proizvod. UV lak, zlatotisak ili satenski umetak daće poseban luksuzni izgled Vašim kutijama i na taj način zadovoljiti estetske i marketinške ciljeve Vaše kompanije. Ambalaža ima za cilj da reši neki specifičan problem ili prosto da se razlikuje po neobičnom obliku, nameni…

Kutije - stampa kutija stamparija Sinag print
Kutije – stampa kutija stamparija Sinag print

Kutije za nakit i male poklone se izrađuju od 160-240gr/m 2 bindakota ili akvarelnih i drugih vrsta specijalnih kartona u boji. Štancovane kutije izrađene su od 200gr/m 2 bindakota. Štancovanjem (mašinskim isecanjem) se formira konstrukcija kutije i izvode prorezi koji imaju dekorativni efekat.

Dugačke (pillow-bow odn. kutije za zastave) je štancovana elipsoidna kutija dimenzija 600x90mm sa štampom u jednoj boji i sjajnom plastifikacijom.

Futrole za diplome (tube ili kutije) su valjkastog oblika. Standardna visina futrole je 550mm. Na kartonsku hilznu (ceev, tubu) kašira se kvalitetni papir u boji i sa teksturo po želji.

Trouglaste kutije za plakate i postere su praktična ambalaža, sa dvostruko štancovanom ručkom i dve kopče, a po potrebi mogu biti osigurane i samolepljivom trakom. Otvaraju se sa obe strane.

Kutije za torte se pravi od mikrovala kaširanog tripleksom sa sjajnom plastifikacijom. Ima i ručku koja je potpuno funkcionalna i bezbedna.

Klasične sklopive lake kartonske kutije se najčešće izrađuju od ambalažnog kartona (triplex, bindakot raznih ngramatura), a po potrebi i od specijalnih materijala, fabrički toniranih sa različitim teksturama i površinskom obradom.

Postoji više standardnih tipova dna i načina zatvaranja kutija. Konkretna kombinacija zavisi od dimenzija kutije, težine i vrste proizvoda, estetskih i tehničkih zahteva. Broj kombinacija je neograničen.

Kutije – štampa kutija štamparija Sinag print