Nalepnice

Nalepnice predstavljaju tanak samolepivi materijal. Dele se na papirne i PVC. Papirne nalepnice se primenjuju na proizvodima koji nisu izloženi vlažnim uslovima, dok su PVC vodootporne i mogu se koristiti u svim prilikama.
Prednost PVC nalepnica je i u tome što se veoma lako uklanjaju sa površine gde su bile zalepljene za razliku od papirnih. Generalno gledano nalepnice su jako čest štampani materijal sa kojim se susrećemo svakodnevno.

štampa nalepnica stamparija Sinag
štampa nalepnica stamparija Sinag

Od papirnih ili PVC nalepnica se proizvode deklaracije, etikete, stikeri, samolepivi letci, znaci obaveštenja, putokazi, uputstva (vuci – guraj), oznake za platežna sredstva, razne reklamne poruke, dekoracije za mobilne telefone i laptopove, natpisi u auto-moto industriji, sve vezano za vizuelni idetnitet i ambalažu prehrambene i farmaceutske industije, svetleće reklame, baneri i sl.

Papirne nalepnice se štampaju ofset ili digitalnom tabačnom tehnologijom, a PVC sito štampom zato što je otisak dugovečan i ne bledi. Sito štampa je ograničena što se tiče jakih kolora, dobre tačke i formata.
Druga mogućnost za štampanje PVC nalepnica je digitalna ink jet štampa. Pomoću ove tehnologije možemo odštampati kvalitetne kolore srednjih i velikih formata.

Sve ove tehnologije su zastupljene u štampariji Sinag . takođe, moguća je i dorada nalepnica:
sečenje, plastificiranje, ćoškarenje. (zaobljivanje uglova), štancovanje (isecanje u zadatom obliku) , ricovanje (prosecanje samolepljivog sloja ukoliko su nalepnice jako malih dimenzija kako bi odlepljivanje sa tabaka bilo što lakše i brže , pravolinijski ili u zadatom obliku).

Što se vrsta materijala tiče u ogromnoj su prednosti PVC nalepnice. Na tržištu postoje specijalne vrste auto folija koje se dele na folije za stakla i folije za spoljašnje oblepljivanje vozila, kater folije, reflektujuće folije, peskirne folije, magnetne pvc folije, sigurnosne folje i ukrasne folije.

Izrađuju se u najrazličitijim dimenzijama, pa će se savršeno uklopiti na bilo koje mesto na zidu, drvenoj površini, metalu ili na staklu. Zbog toga što su izrađene od PVC-a, one su postojane i lake za održavanje. Štamparija Sinag Vam garantuje da stampa na pvc nalepnicama sporije izbledi kada su izložene suncu (npr. na izlozima ili automobilima) .

Štampa nalepnica štamparija Sinag