Štampa brošura

Brošure su reklamni material. Brošure su odličan način za informisanje o kompaniji i za promovisanje novih proizvoda ili usluga. Njihova osnovna uloga je da dopru do što većeg broja ljudi iz ciljne grupe. Obima su od nekoliko pa sve do nekoliko desetina stranica. Manjeg su obima od kataloga, više okrenute ka prenošenju reklamnih nego tehničkih poruka.

stampa brosura stamparija sinag
stampa brosura stamparija sinag

Štampaju se uglavnom na premazanim papirima srednjih gramatura, s tim što se korice rade na debljem papiru – obično sa jednostranom ili dvostranom plastifikacijom. Povezivanje se gotovo uvek obavlja buklet heftanjem, to jest klamerom kroz prevoj. Za brošure sa većim obimom strana se preporučuje meki povez.

Danas se sve više štampaju preklopne brošure u više boja. Bez obzira čime se bavite, ovi materijali moraju da privuku pažnju, treba da šalju jasnu poruku koju želete da prenesete i sa dosta fotografija koje će vizuelno upotpuniti brošuru.

Brošura vam pruža mogućnost da detaljnije predstavite svoje proizvode. Brošura se najčešće štampa na A4 papiru, trostruko preklopljenom, tako da je pogodna za slanje poštom (a i za džep).
Ovakva brošura ima “šest” strana, pa je ovde dodatni posao da pažljivo isplanirate koji sadržaj gde staviti.

Pošto brošura ima šest strana, jednu stranu izdvojite da bude naslovna, a jednu za adresu odnosno kontakt. Pokušajte da slike koje koristite ukazuju baš na vas (proces proizvodnje, proizvod, konzumiranje vaših proizvoda).

Jednu stranu brošure možete da iskoristite kao:

  • pozivnicu za neki događaj ili promociju,
  • tiket za nagradnu igru,
  • kupon za besplatan primerak npr. vašeg časopisa,
  • poklon vaučer određene vrednosti.

Na ovaj način će te imati direktnu povratnu informaciju, jer svako ko vam donese tu stranu (kupon) je vaš stvarni potrošač. Ovako nešto će vas svakako izdvojiti od konkurencije.
Brošura ne treba da ima previše teksta, a treba da ima što više ilustracija, da bi privlačila pažnju.

Štamparija Sinag za vas brzo i kvalitetno štampa brošure svih obima i dimenzija.