Sveske

Sveske su svežnjevi papira najčešće korišćeni u svrhe hvatanja beleški i crtanja. Prave se u raznim veličinama, ukoričene ili ne, sa različitim odlikama, ilustracijama i aplikacijama. Papiri mogu biti uređeni na više načina, što određuje namenu same sveske. Neizostavan su školski i kancelarijski pribor.

Svežanj papira, od koga se sastoje, zaštićen je dvema zaštitnim stranicama (koricama) koje su tvrđe. Ako je u pitanju sveska sa mekim povezom, zaštitne stranice su plastične, a ako se radi o svesci sa tvrdim povezom, one su kartonske. Korice su obično ilustrovane. Ostale uglavnom nisu.

stampa svesaka stamparija Sinag
stampa svesaka stamparija Sinag

Osnovna odlika sveske jeste i broj stranica, kao i veličina. Najrasprostranjenije su one formata A5 (male sveske) i A4 (velike sveske). Obično imaju sedamdesed, osamdeset ili sto listova. Svaki od listova može biti beo (u potpunosti prazan) ili uobličen pomoću linija, kvadratića ili takozvanog visokog karoa (što zavisi od namene). Može postojati i mesto predviđeno za informacije o vlasniku.

Sem običnog poveza (svojevrsnog kanapa), svežanj papira može biti spojen i na druge načine. Neki od njih su lepljenje, spirale (namotaji) i češalj (heftung). Metode povezivanja određuju način na koji se sveska otvara kao i jačinu veze. Kanapski meki povez često se kombinuje sa lepkom, te je ujedno i najslabiji. Spiralni povezi povoljni su za osobe koje često cepaju listove iz sveske. Nasuprot tome, velike su šanse da će se sveska sa tvrdim povezom raspasti prilikom pokušaja cepanja lista.

U štampariji Sinag sveske štampamo u digitalnoj i ofset tehnici. Sveske možemo štampati sa Vašim logom na koricama, spiralnim povezom, mat ili sjajnom plastifikacijom. Knjižni blok ili unutrašnji listovi svezaka se štampaju na 80 gr ofsetnom papiru a korice na kunstdruku od 250-300 gr.

Sveske su odlično rešenje da klijentima pošaljete indirektnu marketing poruku. Personalna sveska sa otiskom Vašeg logotipa ili fotografija na koricama i štampom unutrašnjih listova, idealne su kao promo pokloni, prepoznaće je klijenti sa istančanim ukusom.

Štampa svesaka štamparija Sinag print