Offset štampa

Offset štampa primarno je namenjena štampanju velikih serija. Upravo iz tog razloga se offset štampa i preporučuje za štampanje brošura, plakata, vizit karti i drugog „potrošnog“ materijala.

Karakteristike offset štampe

Među osnovne karakteristike ovakvog načina štampanja spadaju kvalitet i postojanost slike na prvom mestu, kao i velika iskorišćenost površine za štampanje, a uz to se ploča za štampanje, odnosno motiv koji treba odštampati izrađuje prilično brzo. Prema nekim proračunima, jedna dobro i pravilno urađena ploča štampanja može nesmetano napraviti čak i milion otisaka, a da kvalitet štampanja prvog i poslednjeg otiska bude istovetno dobar. Poseban akcenat kada je u pitanju ofset štampa se stavlja na trajnost otiska i njenu isplativost, a naročito kada su u pitanju veće količine materijala koji treba odštampati.

Ako Vam je potrebna hitna isporuka, onda je pravo rešenje digitalna štampa.

Kako radi offset štampa?

Offset štampa je u principu vrlo jednostavna i logična. Tokom procesa se boja sa ploče prenosi na specijalnu gumu, pomoću koje se otisak prenosi na odabrani papir za štampanje. Offset štampa koriste samo 4 osnovne boje, odnosno: crna, plava, žuta i crvena. A tokom daljeg procesa štampanja, specijalnom tehnikom od njih nastaju sve ostale boje.

Šta se štampa offset-om?

Tehnikom offset štampe se rade brošure, katalozi, flajeri, memorandumi, srednji i veći tiraži vizit karti, knjige, monografije, časopisi…

Vrste offset štampe

Najzastupljenija je ujedno i osnovna vrsta offset štampe, takozvana ravna offset štampa. U zavisnosti od potreba klijenata, odnosno materijala koji je neophodno odštampati ovom tehnikom, postoje i visoka, odnosno duboka offset štampa.

 

Šta je offset štampa?

Prema istraživanjima, offset štampa je najzastupljenija tehnika štampanja trenutno, a smatra se da se čak 80 do 85 % svih štamparskih zahteva upravo vrši po ovom principu. Danas se glavnina štampe, uključujući i novine, vrši ovim procesom. U suštini, offset štampa je i jedna od najisplativijih, ali i najbržih štamparskih tehnika, a primarno je namenjena štampanju velikih serija, kada se vrlo često može desiti da cena bude i više puta niža u odnosu na druge tehnike štampanja.

Prednosti offset štampe

  • Jeftinija je za veće tiraže
  • Jako visok stepen kvaliteta
  • Savršeno poklapanje boja
  • Fleksibilnost pri odabiru boja, papira i veća mogućnost završne grafičke dorade
  • Koristi se za štampanje specijalnih vizit karti, kataloga, knjiga, postera, flajera i dr.

Tu smo zbog vas

25 godina iskustva i zadovoljni klijenti su naša najbolja preporuka. Posedujemo najsavremenije mašine za štampanje koje nam omogućavaju da pružamo visokokvalitetnu uslugu štampe!